Večerašnjom posjetom punktovima u Sjevernom logoru (prostorije vakufa Daru-l-ilm) završen je ciklus posjetā koje su obilježile prvi mjesec u 2020. godini.

Posjeta je upriličena ženskom odjeljenju (od ukupno dva ženska odjeljenja u tom punktu) gdje je angažovana muallima Rešada Šehić-Boloban i muškom odjeljenju gdje je angažovan prof. Suljo Cikotić.

Žensko odjeljenje trenutno broji osamnaest polaznica koje pohađaju grupu tedžvid za početnice. Većina polaznica u skorije vrijeme je savladala kur'ansko pismo. Sada je fokus na usvajanju tedžvidskih pravila, što doprinosi lakšem i pravilnijem učenju časnoga Kur'ana. Ono što daje posebnu čar grupama jeste prisustvo različitih dobnih skupina. Tako, naprimjer, jedna do druge sjede djevojčica od osam i hanuma od preko šezdeset godina, a njihova ljubav prema časnoj Knjizi je ista.

Muško odjeljenje trenutno broji dvadeset i dvoje polaznika, od toga njih jedanaest pohađa grupu za kur'ansko pismo, a ostalih jedanaest pohađa grupu za tedžvid.

Valja istaći da su polaznici muškog odjeljenja grupe za kur'ansko pismo večeras uspješno savladali sufaru i krenuli sa pravilnim učenjem Kur'ana primjenjujući tedžvidska pravila, čime su pokazali želju za napredovanjem i potvrdili da se trud isplati, a rezultati vide.

Obje grupe su pokazale veliko interesovanje za učenje i druženje s Allahovom Knjigom. Polaznici oba odjeljenja su izrazili želju da se praksa organizovanja izleta nastavi jer im daje motivaciju za napredak na putu učenja Kur'ana.

Na kraju posjete, svi prisutni su bili počašćeni poslasticama koje su pripremile polaznice Centra.

20200116_221022.jpg

20200116_220911.jpg


Ukoliko imate pitanja, primjedbi ili prijedloga pošaljite poruku preko forme ispod.