Večeras je upriličena posjeta džematu Potoci od strane rukovodioca Centra za učenje Kur'ana, hfz. Jusufa-ef. Bećoje.

Punkt u Karađoz-begovoj džamiji u Potocima broji trinaest polaznika, a voditelj punkta je prof. Ammar ef. Čopelj. 

Na samom početku posjete ef. Ammar je upoznao polaznike sa gostom, nakon čega je ukratko predstavio dosadašnji rad punkta, način djelovanja, starosnu dob polaznika kao i period učenja svakog pojedinca. 

Hafiz je preuzeo riječ, pohvalio džematske aktivnosti, organizaciju ali i polaznike. Naveo je da nikada nije kasno za Kur'an, da on treba da nam bude vodilja i da trebamo nastojati u slobodno vrijeme što više vremena provoditi u druženju s njim crpeći njegove vječne poruke.

Nakon kratkog uvoda svi polaznici su proučili po nekoliko ajeta iz časnog Kur'ana. 

Druženje se nastavilo uz ugodnu atmosferu, razgovor ali i pričanje anegdota iz džemata. Polaznici su imali priliku da predstave sebe, svoje djelovanje i da kažu kada i koliko vremena odvajaju na učenje Kur'ana. Također su imali priliku da postavljaju pitanja, na koja su dobili jako kvalitetne odgovore od uvaženog hafiza, odgovore koje mogu da sprovedu u praksu, a tiču se hifza i učenja Kur'ana. Hafiz je ukratko ispričao svoj put hifza i način na koji je on postigao svoj cilj.

Ova posjeta bila je od koristi svim polaznicima, dobili su riječi podrške i motivaciju za dalji rad i napredak. 

Nadamo se da će ovo biti samo temelj i da će se broj polaznika povećavati iz perioda u period, također se nadamo da ćemo mi biti oni koji šire islam, primjeri da se sve može postići kada se ima jaka volja. 

Vjerovjesnik, s.a.v.s., učače Kur’ana i one koji podučavaju Kur’anu naznačio je kao najbolji dio njegovog ummeta, rekavši: „Među vama najbolji je onaj koji uči Kur’an i podučava Kur’anu.“

Gospodaru naš, smjerno Te molimo da učiniš Kur’an našim vodičem u životu, drugom u kaburu, zagovornikom na Sudnjem danu i društvom koje će doživjeti radost slušanja Allahovog učenja Kur’ana. Amin!

 

20200112_224136.jpg


Ukoliko imate pitanja, primjedbi ili prijedloga pošaljite poruku preko forme ispod.