Treća posjeta u mjesecu januaru održana je večeras u jednom od tri punkta u Sjevernom logoru, tačnije u prostorijama vakufa Daru-l-ilm.

Sa četrdeset i troje upisanih polaznika, ovaj punkt spada među punktove sa brojnijim polaznicima Centra. U ovom punktu njih dvadeset i šest pohađa grupu za tedžvid, a ostalih sedamnaest pohađa grupu za hifz čime se ovaj punkt može pohvaliti sa najvećim brojem upisanih polaznika od svih ostalih punktova Centra. Nastavu u ovom punktu pohađa isključivo ženska grupa koju predvodi hafiza Indira Mujkanović-Tulek.

Na početku nas je sviju učenjem napamet sure El-Fedžr počastila četverogodišnja Maida Osmić, najmlađi polaznik Centra. Na nedavno održanom takmičenju polaznika Centra, Maida je osvojila drugo mjesto u kategoriji surā od Ed-Duha do En-Nas. Učenjem napamet određenih ajeta sure Jasin počastila nas je i hadžinica Enisa Balalić, najstariji polaznik Centra čime je potvrdila onu svima dobro poznatu istinu da je sve moguće i da ko želi naći će način, a ko ne želi naći će opravdanje.

Hafiza Indira nas je upoznala sa svojim aktivnostima na polju podučavanja Kur'anu. Prisjećala se svojih dana dok je učila hifz pred prof. dr. hfz. Halilom Mehtićem.

Na nastavi je bio prisutan i rukovodilac Centra koji je večerašnjom jednosatnom posjetom polaznicama poželio puno uspjeha i napretka na putu pravilnog učenja i pamćenja Kur'ana ističući da nikada nije kasno za učenje i sticanje znanja.

"Znanje je poput dragulja među običnim kamenjem. Kada god naiđeš na dragulj, uzmeš ga. Jedan ljudski život je nedovoljan da bi čovjek sve naučio i svo znanje svijeta pokupio. Svakim danom u kojemu čovjek nauči nešto novo, to je razlog više da se raduje. On time postaje bogatiji. Pravi gubitnik je onaj ko sebi dopusti da mu prođe dan, a da ništa novo ne nauči što će mu koristiti. Poslanik, a.s., se Allahu utječe od znanja koje ne koristi, a moli Ga da ga poduči znanju koje koristi. Vi ste, hvala dragom Allahu, ovdje došle da zajedno učite o Allahovoj Knjizi i steknete Njegovu naklonost."

Polaznice su na kraju podijelile svoja iskustva sa učenjem Kur'ana te izrazile želju da im se ovakva i slična druženja i posjete češće ponavljaju.

 

20200110_224509.jpg

20200110_224447.jpg

IMG-178be011b1ff2d1b46133e2c2f58bb9a-V.jpg


Ukoliko imate pitanja, primjedbi ili prijedloga pošaljite poruku preko forme ispod.