Mjesec januar 2020. godine je u znaku posjete punktovima Centra za učenje Kur'ana i druženja s njegovim polaznicima. Tim povodom, u nedjelju, 05.01.2020., godine, rukovodilac Centra, hfz. Jusuf-ef. Bećoja, posjetio je punkt "Vrelo znanja" na Luci i održao predavanje prisutnima.

"Mi, Bošnjaci, muslimani, nismo nikakva sekta. Mi smo, hvala dragom Bogu, sljedbenici ehl-i sunneta we-l-džemata. Nastojimo razumjeti Kur'an i slijediti praksu Poslanika, a.s., shodno potrebama  i specifičnosti vremena i mjesta u kojemu živimo, a džemat nas štiti i čuva. Mi, Bošnjaci, muslimani, imamo svoju silsilu-lanac u vjerovanju koja seže do Poslanika, a.s., a koja se ljubomorno prenosila preko Ebu Hanife do našeg velikana, Hasana Kafije Pruščaka. Naše vjerovanje karakterišu dvije odlike: prva jeste tā da je naše vjerovanje umjereno, to znači da poštujemo i vjerujemo u Allahov govor - Kur'an i koristimo razum. Druga odlika jeste da nema tekfira, to znači da nikoga ne proglašavamo nevjernikom i svakoga ko se okreće prema Kibli smatramo svojim bratom muslimanom i sestrom muslimankom. Zanemarimo li jedno od ovo dvoje, nećemo postići ravnotežu koja se traži u islamu."

Hafiz Bećoja čestitao je predavaču u tom punktu, Almir-ef. Hondi, na trudu i zalaganju na polju podučavanja kur'anskom pismu i pravilnom učenju Kur'ana. Čestitke su, također, upućene i polaznicima na njihovom dolasku, redovnosti, ustrajnosti i želji da se druže s Allahovom knjigom.

 

20200105_200207.jpg


Ukoliko imate pitanja, primjedbi ili prijedloga pošaljite poruku preko forme ispod.